Downstairs design change

This weekend my sister, brother in law and nephew 

popped over for a physically distanced catchup.
An ideal opportunity to get others thoughts on the floor plan as I am having problems squeezing everything in.
A good question from Oli, 
Why have a central island and not just a regular oven and hob?  Aahhh, but I have a good answer.   I want the oven to be high, much easier and safer to move food in and out of it.  Also, a central island will break up the corridor effect, separating the entrance food prep area from the dining and cine viewing area. So with heads together we how have a slightly changed floor plan which is really cool.  An L shaped area which breaks the viewpoint and allows for a high hob.  There is also space to move comfortably around all areas, not bump into the wood burner AND an extra work surface.  I love it.  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: